Googles Core Web Vitals Update
Googles nye store opdatering kan drastisk påvirke din placering i søgeresultaterne
Fra midten af juni og frem mod slutningen af august ruller Google sin nye opdatering ud.
Det er drejer sig om det de kalder Core Web Vitals, og er endnu en række af faktorer der har en direkte indflydelse på din hjemmesides placering i søge resultaterne i den i forvejen lange liste af faktorer.
Den nye opdatering påvirker hvordan Google læser din hjemmeside, og her drejer det sig om hastighed, forstået på den måde at Google måler på hvor lang tid din side er om at loade og være brugbar for dine besøgende.
Det handler om brugeroplevelsen
Hånden på hjertet, du bliver sikkert også lige irriteret eller utålmodig når du skal vente på en hjemmeside der måske, eller måske ikke, har de oplysninger du søger efter?
Siden er langsom og du mister tålmodigheden og klikker tilbage til søgeresultaterne for at se om det næste søge resultat kan give dig svaret.
Det kunne være din hjemmeside det skete på, at den potentielle kunde klikkede så væk fra siden igen.
Det ville jo være en katastrofe!
Google er lever af at levere bedst mulige svar på de spørgsmål der bliver stillet, og hurtigt.
Så hvad måler Google nu på og hvad er de der Core Web Vitals?
Core Web Vitals blev introduceret tidligere dette år og er designet til at måle, hvordan brugerne oplever en sides hastighed, lydhørhed og visuelle stabilitet.
Specifikt er disse defineret som Core Web Vitals:

Så hvad betyder det så på dansk?
Largest Contentful Paint: Den tid, det tager, før en sides hovedindhold indlæses. En ideel LCP-måling er 2,5 sekunder eller hurtigere.
First Input Delay: Den tid det tager for en side at blive interaktiv. En ideel måling er mindre end 100 ms. Det betyder altså den tid en side tager at loade så du kan foretage dig noget på siden, fc klikke på en knap.
Cumulative Layout Shift: Mængden af uventet layoutskift for visuelt sideindhold. En ideel måling er mindre end 0,1. Måske kender du det fra når du går ind på en side via mobil og du kan se at alting hopper lidt op og ned indtil siden ligesom har sat sig.
Du kan prøve at teste din hjemmeside her på Googles: PageSpeed Insights
En anden god side at teste hastigheden på din hjemmeside er gtmetrix hvor du får en detaljeret indsigt i hvordan din side performer.
Rigtig mange hjemmeside ejere er allerede i gang med at teste deres sider og Google fortæller at der er en 70% stigning i aktiviteten på PageSpeed Insights.
Samtidig skriver et studie fra august sidste år at mindre en 15% af hjemmesider vil bestå testen.
Så hvad nu?
Ved du ikke hvor skal starte eller slutte eller i det hele taget komme i gang med Core Web Vitals?
Så er du velkommen til at kontakte mig for et kort snak om hvad du kan gøre for at komme igang og hvis du vil have hjælp, så kan jeg også hjælpe dig med at udføre arbejdet for dig.
Du kan også læse lidt mere om hvilken betydning Google mange updateringer har for din hjemmeside i nogle af de andre indlæg her:
- Googles Panda opdatering
- Googles Penguin update
- Googles Hummingbird update
- Læs om hvorfor søgemaskineoptimering er vigtigt for dig
Få hjælp og sparring i Facebookgruppen:
“Grundlæggende Søgemaskineoptimering – hvor alle kan være med”
Her kan du finde gode tips og få svar på dine spørgsmål omkring søgemaskineoptimering.
Del dette blog indlæg
Læs flere indlæg her

Sådan sikrer du din Facebook konto
Har du sikret din Facebook konto mod at blive hacket? Der er næsten ikke noget mere ærgerligt på de sociale medier end at få sin konto hacket og det er gør endnu mere ondt når det handler om sin virksomhedsprofil. Jeg har nu haft flere der har kontaktet mig for at høre om jeg kunne

Google Core Web Vitals
Googles Core Web Vitals Update Googles nye store opdatering kan drastisk påvirke din placering i søgeresultaterne Fra midten af juni og frem mod slutningen af august ruller Google sin nye opdatering ud. Det er drejer sig om det de kalder Core Web Vitals, og er endnu en række af faktorer der har en direkte indflydelse
