Hvorfor hedder Google, Google?

Hvorfor hedder det Google?

Kenneth Billekop

Kenneth Billekop

Hvorfor hedder det Google?

Alle kender Google, men hvorfor er det nu det hedder det Google? ?

Historien bygger på en stavefejl ….. ✏️

Jeg tænker at du på et eller andet tidspunkt har tænkt: ”hvorfor Google? Hvad betyder det og hvor kommer det fra?” ?


Google, det lidt sjove ord, der nu er optaget i den Danske Ordbog som et udsagnsord, ”At Google noget”.

Google opstod en gang tilbage i 90’erne hvor de to studerende Larry Page og Sergey Brin, der gik på Stanford, gik og arbejdede på en søgemaskine.

De gik og tyggede på navnet ”BackRub”, fordi deres søgemaskine søgte igennem backlinks på siderne.

Man kan sige at de var heldige og smarte nok til at indse at det måske ikke lige var det bedste navn til deres søgemaskine og måske heller ikke så passende og kunne lyde lidt lummert. ??

? De brainstormede videre på navnet og en af deres medstuderende, Sean, kom op med ordet Googolplex, der var en leg med ordet Googol.

Googol(plex)

Googol er virkeligheden et 1 tal efterfulgt af 100 nuller og man siger det er verdens største tal kun overgået af Googolplex ?

10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000, 000.000.000.000.000.000.000.000.000

Begrebet en Googol blev opfundet af den kendte amerikanske matematiker Edward Kasner og blev beskrevet i hans bog “Mathematics and the Imagination” fra 1940.
Oprindeligt kom navnet fra da han spurgte sin 9-årige nevø, Milton Sirotta, hvad han skulle kalde nummeret.

Milton svarede passende, at en sådan fjollet sum krævede et lige så fjollet navn, hvorfra udtrykket “Googol” blev opfundet og navnet blev endda taget yderligere betegnet som betegnelse “Googolplex” og beskrev den som “et ettal efterfulgt så mange nuller du kan skrive, indtil du bliver træt.”

Hvorfor så navnet Google?

Da deres medstuderende Sean foreslog navnet ”Googolplex” svarede Larry at han egentlig bedre kunne lide det kortere navn ”Googol”. Samtidig synes de også at det var et passende navn på en søgemaskine der skulle forsøge at indeksere en enormt antal websider.

Sean var dog ikke klar over at Googol staves med et ol i slutningen, søgte på nettet for at se om domænet google.com var ledigt, og det var det.
Trods fejlen kunne de godt lide navnet Google og fastholdt det. ?

Men de har dog valgt at kalde Googles hovedkvarter i Mountain View for Googleplex.

?Nu ved du hvad du skal svare næste gang nogen spørger dig om hvorfor det hedder Google.

Facebookgruppe der handler om søgemaskineoptimering/SEO

Hvis du har lyst til at vide mere om Google og deres søgemaskine, så er du velkommen til at følge med i denne gruppe der handler om grundlæggende SEO der i stor grad også hænger sammen med Google.

https://www.facebook.com/groups/456937721713876

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Relaterede blog opslag

Hvorfor hedder Google, Google?

Hvorfor hedder det Google?

Hvorfor hedder det Google? Alle kender Google, men hvorfor er det nu det hedder det Google? ? Historien bygger på en stavefejl ….. ✏️ Jeg tænker at du på et eller andet tidspunkt har tænkt: ”hvorfor Google? Hvad betyder det og hvor kommer det fra?” ? Google, det lidt sjove ord, der nu er optaget

Google Penguin update

Googles Penguin update

Googles Penguin update er ikke rar at blive ramt af Denne update blev lavet i 2012 for at ramme hjemmesider med links af en dårlig kvalitet og sider med søgeords stuffing. Så her handler det ikke om kvaliteten af indholdet på din side, som Panda gik ud på, men de links der peger mod din

Googles hummingbird update

Hummingbird, den nye motor hos Google

Googles Hummingbird update Hummingbird er endnu et af dyrene i Googles dyrepark. I 2013 ønskede at forny deres søgemotor og derudaf kom Hummingbird. Selvom det er en gammel nyhed, så er den stadigvæk gældende og algoritmen bliver konstant opdateret. Navnet skulle afspejle hurtigheden og præcisionen, nøjagtig som vi kender det fra Kolibrien. ? ? Man

Googles Panda update

Er din hjemmeside blevet ”Panda slapped”? Googles Panda opdatering er et søgefilter, der blev implementeret februar 2011. Formålet var at det skulle stoppe websteder med indhold af dårlig kvalitet i at få de bedste placeringer i Google søge resultater, dvs de organiske placeringer. Panda kigger ikke kun på den enkelte side, men hele din hjemmesides

Scroll til toppen