Hvorfor hedder det Google?

Hvorfor hedder Google, Google?

Del dette blog indlæg

Hvorfor hedder det Google?

Alle kender Google, men hvorfor er det nu det hedder det Google? ?

Historien bygger på en stavefejl ….. ✏️

Jeg tænker at du på et eller andet tidspunkt har tænkt: ”hvorfor Google? Hvad betyder det og hvor kommer det fra?” ?


Google, det lidt sjove ord, der nu er optaget i den Danske Ordbog som et udsagnsord, ”At Google noget”.

Google opstod en gang tilbage i 90’erne hvor de to studerende Larry Page og Sergey Brin, der gik på Stanford, gik og arbejdede på en søgemaskine.

De gik og tyggede på navnet ”BackRub”, fordi deres søgemaskine søgte igennem backlinks på siderne.

Man kan sige at de var heldige og smarte nok til at indse at det måske ikke lige var det bedste navn til deres søgemaskine og måske heller ikke så passende og kunne lyde lidt lummert. ??

? De brainstormede videre på navnet og en af deres medstuderende, Sean, kom op med ordet Googolplex, der var en leg med ordet Googol.

Googol(plex)

Googol er virkeligheden et 1 tal efterfulgt af 100 nuller og man siger det er verdens største tal kun overgået af Googolplex ?

10.000.000.000.000.
000.000.000.000.000.000.000.
000.000.000.000.000.000.000.
000.000.000.000.000.000.000.
000.000.000.000.000.000.000.000.000

Begrebet en Googol blev opfundet af den kendte amerikanske matematiker Edward Kasner og blev beskrevet i hans bog “Mathematics and the Imagination” fra 1940.
Oprindeligt kom navnet fra da han spurgte sin 9-årige nevø, Milton Sirotta, hvad han skulle kalde nummeret.

Milton svarede passende, at en sådan fjollet sum krævede et lige så fjollet navn, hvorfra udtrykket “Googol” blev opfundet og navnet blev endda taget yderligere betegnet som betegnelse “Googolplex” og beskrev den som “et ettal efterfulgt så mange nuller du kan skrive, indtil du bliver træt.”

Hvorfor så navnet Google?

Da deres medstuderende Sean foreslog navnet ”Googolplex” svarede Larry at han egentlig bedre kunne lide det kortere navn ”Googol”. Samtidig synes de også at det var et passende navn på en søgemaskine der skulle forsøge at indeksere en enormt antal websider.

Sean var dog ikke klar over at Googol staves med et ol i slutningen, søgte på nettet for at se om domænet google.com var ledigt, og det var det.
Trods fejlen kunne de godt lide navnet Google og fastholdt det. ?

Men de har dog valgt at kalde Googles hovedkvarter i Mountain View for Googleplex.

Nu ved du hvad du skal svare næste gang nogen spørger dig om hvorfor det hedder Google.

 

Googles opdateringer

 

Hvert år gennemfører Google flere mindre eller større opdateringer på deres søgemaskine. Nogle er små justeringer, andre er større og vigtige opdateringer der kan have stor indflydelse på din hjemmesides placering i søgeresultaterne.

Du kan læse om dem her, de står i den rækkefølge de blev introduceret i:

 

Facebookgruppe der handler om søgemaskine-optimering/SEO

Hvis du har lyst til at vide mere om Google og deres søgemaskine, så er du velkommen til at følge med i denne gruppe der handler om grundlæggende SEO der i stor grad også hænger sammen med Google.

Læs flere indlæg her

Frustreret lego hacked computer
Blog

Sådan sikrer du din Facebook konto

Har du sikret din Facebook konto mod at blive hacket? Der er næsten ikke noget mere ærgerligt på de sociale medier end at få sin konto hacket og det er gør endnu mere ondt når det handler om sin virksomhedsprofil. Jeg har nu haft flere der har kontaktet mig for at høre om jeg kunne

Core Web Vitals - Google eksempel
Blog

Google Core Web Vitals

Googles Core Web Vitals Update Googles nye store opdatering kan drastisk påvirke din placering i søgeresultaterne Fra midten af juni og frem mod slutningen af august ruller Google sin nye opdatering ud. Det er drejer sig om det de kalder Core Web Vitals, og er endnu en række af faktorer der har en direkte indflydelse

Har du brug for hjælp til din synlighed

Smid mig et par ord, så kontakter jeg dig

Online synlighed med Kenneth Billekop
Scroll to Top