Google Penguin update

Del dette blog indlæg

Googles Penguin update er ikke rar at blive ramt af

Denne update blev lavet i 2012 for at ramme hjemmesider med links af en dårlig kvalitet og sider med søgeords stuffing.

Så her handler det ikke om kvaliteten af indholdet på din side, som Panda gik ud på, men de links der peger mod din side og om du på siden har gentagende ord.
Det betyder at har du været ude og købe links der ikke er relevante for dit indhold eller fra ider med dårligt indhold, så vil Penguin ramme din side og dermed også din ranking i søgeresultaterne.

Har du også sider med gentagelse af søgeord og keywords betragtes det også som at du vil manipulere Googles søgemaskine.

Rigtig mange sider blev ramt og mange sider bliver det stadigvæk, de bliver simpelthen sendt i skammekrogen og væk fra toppen af søgeresultaterne

Så hvad kan du gøre for at undgå at Penguin rammer dig eller hvad gør du hvis du allerede er ramt?

Du bør i hvert fald forholde dig kritisk til hvor du får dine links fra og hvordan du bruger dine søgeord på din hjemmeside.

Sådan undgår du blive ramt af Google Penguin

Panda (som jeg skrev om i sidste uge) og Penguin står som vogtere af kvaliteten af indholdet på internettet. Panda vogter over kvaliteten af indholdet på siden og Penguin sørger for at scanne på links der kommer fra tvivlsomme sider, også fra din egen side.

Links – du skal sørge for at links du bruger på din hjemmeside, er naturlige og peger til sider med relevant indhold og i en god kvalitet. Det samme gælder links der kommer fra sider og som peger mod din side. Det er vigtigt at siden du modtager et link fra også er af en god kvalitet og med relevant godt indhold.

Et eksempel kunne være at man på diverse fora/blogs laver opslag hvor man linker til sin hjemmeside, men hvor indholdet i bloggen eller siden man linker fra ikke er af god kvalitet eller relevant for emnet der linkes til.

Stuffing – Sørg også for at indholdet på din side har en god kvalitet, det vil sige du skal undgå unaturligt sprog og sætninger med gentagelser af samme ord. Det bliver også kaldet keyword stuffing. Man prøver simpelthen af manipulere sig til en bedre position i søge resultaterne.

Et eksempel på Stuffing kunne være:
”Din bliktud VVS’er i København, er den VVS’er i København der fleste stoler på når de har brug for en VVS’er i København, der hurtigt kan hjælpe dem med VVS-problemer i København”

Er du blevet ramt af Penguin kan du kigge på:

Først vil jeg sige at Penguin er tilgivende, det betyder at hvis du gør en indsats for at fjerne dårlige links og rydder op på din side, så vil din side blive evalueret automatisk næste gang Google webcrawler kommer forbi din side.

Fjern de unaturlige links som du selv måske er kommet til at lave, både på din egen side eller der hvor du har været på andre hjemmesider og linke fra.

Afvis de links de ikke vil have, og som du ikke selv har kontrol over, igennem Googles eget ”Disavowal of links”.

Det er dog et alvorligt værktøj der skal bruges med forsigtighed. Du kan læse mere om det her:

https://support.google.com/webmasters/answer/2648487?hl=da

Revurder din hjemmeside og kig efter indhold på dine side der kan være blevet over optimeret, det vil sige, søgeordet er blevet brugt unaturligt, for mange gange eller hvor det ikke giver mening i forhold til det emne der bliver beskrevet på siden og nøgleordet der bruges i teksten.

SVAGHED I GOOGLES ALGORITME

I bund og grund blev Penguin skabt for at modvirke en alvorlig svaghed i Googles algoritme. Svagheden gjorde at det var muligt at snyde eller narre den til at tro sider med mange nøgleord/keyword stuffing og links var af god kvalitet.
Som jeg har nævnt flere gange i mine opslag, så gælder det om at have et naturligt sprog og flow på dine sider og sørg derudover at have en sund og fornuftig linkstruktur der tjener indholdet på dine sider.

NÆSTE DYR I RÆKKEN AF GOOGLES DYR

Det næste dyr der blev introduceret var Hummingbird, der var en total overhaling af Google algoritme og som kigger på Search intent, altså søge intention, hvad er det helt præcist vi spørger om.

Læs mere om hvad de forskellige opdateringer fra Google betyder for din hjemmeside og resultater i søgemaskinerne og om hvad SEO eller Søgemaskineoptimering er i linksne nedenfor her:

Læs flere indlæg her

Frustreret lego hacked computer
Blog

Sådan sikrer du din Facebook konto

Har du sikret din Facebook konto mod at blive hacket? Der er næsten ikke noget mere ærgerligt på de sociale medier end at få sin konto hacket og det er gør endnu mere ondt når det handler om sin virksomhedsprofil. Jeg har nu haft flere der har kontaktet mig for at høre om jeg kunne

Core Web Vitals - Google eksempel
Blog

Google Core Web Vitals

Googles Core Web Vitals Update Googles nye store opdatering kan drastisk påvirke din placering i søgeresultaterne Fra midten af juni og frem mod slutningen af august ruller Google sin nye opdatering ud. Det er drejer sig om det de kalder Core Web Vitals, og er endnu en række af faktorer der har en direkte indflydelse

Har du brug for hjælp til din synlighed

Smid mig et par ord, så kontakter jeg dig

Online synlighed med Kenneth Billekop
Scroll to Top